Curentul Pintrest

                  De ceva vreme observăm o tendință a multor potențiali clienți de a-și crea idei despre design, frecventând site-uri cu poze inspiraționale precum pinterest sau tumblr. Pe lângă faptul că adesea oamenii irosesc timp prețios scroll-uind printre sute de postări pentru a găsi ceva unitar și pe placul lor, există primejdia imitației. Aceștia nu caută ceva autentic, ci o rețetă frumoasă prescrisă altui spațiu, care probabil nu va funcționa pentru locuința lor.

Clientul este bombardat cu foarte multă informație din toate părțile. Astfel devine foarte bulversat și are iluzia că are cunoștințe certificate, dar nu dispune de o parere cultivată. De exemplu, toți își doresc plăci de gresie pentru că au văzut că sunt la modă, fapt contrar necesității lor. Observăm o generație ușor influențabilă și adesea reticentă să apeleze la un designer de interior sau să se încreadă într-o părere avizată.

Proiectarea și amenajarea unui interior nu este atât de facilă sau la îndemâna oricui, fiindcă noi propunem idei doar după ce ne dăm seama de spații, lumini, culori, obiecte ș.a.m.d, condiții sine qua non unui design impecabil.

Dacă ești și o fire confuză, gata să adopte orice propunere estetică, și cunoașterea de sine poate fi nebuloasă. Drept urmare, colaborarea cu un designer poate fi anevoioasă, de aceea trebuie să știi ce vrei sau să fii deschis la recomandări.

Desigur, este de preferat ca și clientul să se intereseze de trenduri și să aibă o bază stabilă de informații competente în ceea ce priveste designul, pentru a putea vorbi aceeași limbă. Dacă acest fapt ar fi coroborat cu lăsarea pe mâna designerului, prin totala disponibilitate la sugestii, aceștia ar fi mult mai liniștiți și multumiți.

De ce? Beneficiază de o părere specializată iar în final le va fi livrat unu cadou de care nici nu știau că aveau nevoie.


Considerăm că un deficit al acestor trenduri, să le numim pinterest, este o plictiseală ulterioară care apare la fel de repede precum noile tendințe. Odată cu această confuzie vine și dorința de renovare perpetuă și nemulțumirea constantă.

Având proba timpului, putem identifica trendul recycle de acum câțiva ani, urmat de cel industrial convenabil și mai apoi industrial foarte costisitor. Intuim o propensiune către un design din ce în ce mai elegant, un industrial clasic, l-am denumi.

Unele dintre întrebarile pe care le adresam clienților care își doresc un design inspirat din diferite surse online, dar poate nepotrivit spațiului lor sunt urmatoarele:

  1. Uită-te la același poze și dupa două, trei luni, încă îți mai plac?
  2. Proiectează-te în viitor, ți-ai dori și peste câțiva ani să vezi zilnic spațiul decorat după ideea actuală?

Un designer știe cum să transforme spațiul în unul perfect funcțional și estetic, deopotrivă. Chiar și cerințe aparent mai dificile de împlinit precum abordarea mai multor stiluri precum baroc, renascentist, contemporan, minimalist, industrial, etc. pot fi eficient integrate pentru obținerea unui proiect personalizat.

Pe lângă avantajele estetice, practice și economice noi putem aduce la viață casa ta de vis, un spațiu unde abia aștepți să te întorci și pe care nu ai intenția de a-l modifica la prima căutare de poze “home decor”.

Să reținem, este foarte important să avem grijă cu ce ne înconjurăm, căci acestea ne influențează emoțional și psihic.